SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Φωτεινή Δάρρα & Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Λαζαρέτο στη Μονεμβασιά ==Απο το blog ΠΑΚΙΑ

Φωτεινή Δάρρα & Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Λαζαρέτο στη Μονεμβασιά



Η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μας προσκαλούν αυτό το καλοκαίρι σε
 ένα ταξίδι στη μαγεία της μουσικής τους.
Τίτλος των συναυλιών: "Λουλούδι στη φωτιά"  όπως και το πιο πρόσφατό τους cd με τραγούδια σε στίχους του μεγάλου Νίκου Γκάτσου.
Η Φωτεινή Δάρρα, με ένα προσωπικό ρεπερτόριο γεμάτο τραγούδια μελοποιημένων ποιητών αλλά και σπουδαίων ελλήνων και ξένων στιχουργών και έχοντας ξανασυστήσει στο κοινό διαχρονικά τραγούδια συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Άκης Πάνου, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μίμης Πλέσσας κ.α. Θα βρεθεί στη σκηνή για να μας μεταδώσει κάτι από τη μαγεία τραγουδιών που είναι χαραγμένα στη θύμησή μας για πάντα.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι ο συνθέτης που μπήκε στις καρδιές μας με επιτυχίες που σημάδεψαν την εποχή τους και αποτελούν αναφορά στην έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή, όπως: "Τραγούδια για τους μήνες", "Λόγω τιμής", "Φεύγα", "ΛΕΝΗ", "Μάγισσες της Σμύρνης", "Αναστασία", "Μη φοβάσαι τη φωτιά" κ.α. 
Μαζί με τη Φωτεινή Δάρρα έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό καλλιτεχνικό συνδυασμό με ψυχή.
Μαζί με το συνθέτη στο πιάνο θα ακουστούν τραγούδια από την κοινή τους πορεία όπως: "Τρέχει το νερό", "Φεύγα", "Σ'αγαπώ", "Παράπονο", "Στα ίδια μέρη", αλλά και αυτά που ξεχώρισαν από τον τελευταίο τους δίσκο όπως: "Παρασκευή Μεγάλη", "Όλα τα αστέρια τρύπια" κ.α.
Τέλος θα μας χαρίσουν την δική τους οπτική για κάποια τραγούδια δημιουργών και φωνών που αγάπησαν.

Ακουστε ενα τραγουδι απο τον συμπατριωτη μας Τασο Σαρμπανη στην παρακατω διευθυνση

H γιορτη που διοργανωνει ο συλλογος ψαραδων Μαραθια θα γινει και φετος στις 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

H γιορτη που διοργανωνει ο συλλογος ψαραδων Μαραθια θα γινει και φετος στις 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
στον χωρο διπλα στο δημοτικο σχολειο Ελικας.
Για φετος ισως ειναι η μονη εκδηλωση του καλοκαιριου.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

«Έξω από το καταφύγιο» του Λ Κουσούλη

«Έξω από το καταφύγιο» του Κουσούλη

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Λευτέρη Κουσούλη «Έξω από το καταφύγιο», από τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις.
Περιλαμβάνει κείμενα που στοχεύουν στην κατανόηση της εποχής και της αόρατης δυναμικής της, κείμενα για τη συνειδητοποίηση. Αναμφίβολα, ζούμε σε μία εποχή μετάβασης. Κάθε εποχή μετάβασης, φέρει μέσα της μια δύναμη αλλαγής, αλλά ταυτόχρονα και τη συντήρηση. Για αυτό και σε κάθε μετάβαση, όλα φαίνονται μετέωρα, επισφαλή και εύθραυστα. Οριακά. Σαν μια ζυγαριά που δεν μπορεί να ισορροπήσει.
Αυτή ακριβώς η αίσθηση ανασφάλειας προκαλεί ή ενισχύει αντανακλαστικά άμυνας, αντίστασης στην κίνηση, στη μετάβαση, αντανακλαστικά που δυσχεραίνουν την εξέλιξη των πραγμάτων ακόμη κι όταν η κατανόηση της ανάγκης έχει προχωρήσει, ακόμη κι όταν η συνειδητοποίηση αποτελεί πραγματικότητα.
Τα κείμενα του βιβλίου, που έχουν γραφτεί και αναφέρονται ακριβώς σε αυτή την εποχή της μετάβασης, είναι κείμενα αναζήτησης. Αναζήτησης της εσωτερικής της κίνησης, των μη ορατών πλευρών της, των παραγνωρισμένων χαρακτηριστικών της, των σκοτεινών και φωτεινών σημείων της.
Στο βιβλίο επισημαίνεται μια αλήθεια, όπως τη βλέπει ο Λευτέρης Κουσούλης. Η αναζήτηση πάντα ανοίγει ένα δρόμο, διαγράφει ή προδιαγράφει μια πορεία για τη σκέψη. Εξερχόμενοι στον κόσμο, αρνούμαστε τη δεδομένη κατάσταση, την ασφάλεια που μας παρέχει, τις βεβαιότητες που τη σταθεροποιούν. Και διαλέγουμε το δρόμο του κινδύνου και της δοκιμασίας. Έναν δρόμο που προκύπτει σαν ατομική επιλογή, στο πλαίσιο της συνειδητοποίησης που συντελείται κάτω από το βάρος της πραγματικότητας. Αποτελεί όμως και συλλογική πορεία, που σκοπό και προσδοκία έχει να μας βγάλει από την έρημο.
Έξω από το καταφύγιο, λοιπόν. Μέσα από τρεις ενότητες: Θέσεις, Στάσεις, Μνήμες. Γιατί μέσα από τις θέσεις του, τις στάσεις του και τις μνήμες του ο καθένας, μπορεί να κάνει τα δικά του βήματα αυτογνωσίας και ελευθερίας.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Πυρκαια εκδηλωθηκε σημερα στην περιοχη μεταξυ Ελικας-Μαραθια διπλα στον κεντρικο δρομο

πυρκαια εκδηλωθηκε σημερα διπλα στον κεντρικο δρομο Ελικας-Μαραθια η
οποια εκαψε καποιες ελιες και θαμνωθη εκταση περιπου 1,5 στρεματων.
------------------------------------------------------------------------------------
Κατα πασα πιθανοτητα η πυρκαια ξεκινησε απο τσιγαρο το οποιο
πεταξε ''αναγκεφαλος''χωρις καν να αναλογισθει τι καταστροφη
θα μπορουσε να προκαλεσει αν δεν αντιδρουσαν εγκαιρως
τα ατομα που εφθασαν στο σημειο της πυρκαιας που περιορισαν
και σταματησαν την εξαπλωση της. Στην συνεχεια εφθασαν σε συντομο                                            χρονικο διαστημα και οχηματα της πυροσβεστικης οπου εσβησαν τις οποιες μικρες
εστιες (κουτσορα-ξυλα κλπ) υπηρχαν.
Επισης εγινε και χρηση του οχηματος πυροσβεσης που εχει προμηθευτει
ο πολιτιστικος συλλογος Ελικας.
============================================================

Απο αυτο το BLOG πολλες φορες εχωμε τονισει  οτι πρεπει να ειμαστε
ακομη πιο προσεκτικοι το διαστημα αυτο και να παιρνωμε ολα τα απαραιτητα
μετρα για την αποφυγη πυρκαιας , γεγονος που θα μπορουσε να επιφερει
μεγαλη καταστροφη για την περιοχη μας.
==============================================================

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΕLIKA ''EΝ ΜΑΛΕΩ'' Παρουσιαση Ελληνικων προιοντων /Ελικα Λακωνιας απο την ΧΡΥΣΟΥΛΑ και ΑΝΝΑ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ σε Γερμανικο καναλι ''ASTRO TV' στις 15.04.13



Μια πολυ καλη ιδεα-προσπαθεια πραγματοποιηθει απο την Χρυσουλα Μαραβελια
και την μητερα της Αννα Μαραβελια οταν εκαναν παρουσιαση των τοπικων
προιοντων  (λαδι εμφιαλωμενο μετην ονομασια'' ELIKA''-ελιες,ζυμαρικα,σπανακοπιτα ,κλπ) σε Γερμανικο καναλι στο Βερολινο  (ASTRO TV) στις 15.04.13
Σε μια εποχη κρισης τετοιες προσπαθειες ειναι απαραιτητες ετσι ωστε
να προβαλονται τα Ελληνικα προιοντα γεγονος που το εχωμε αναγκη
αυτη την στιγμη.
===========




Μπραβο τους
==========

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Στην παρακατω διευθυνση διαβαστε το αρθρο που θα σας προξενησει αισθηματα ...........///////////

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Η Π/ Ε Λακωνίας ανακοινωσε ότι την Τρίτη 16 Ιουλίου  θα αρχίσουν οι δολωματικοί ψεκασμοί από εδάφους για το δάκο της ελιάς  σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Μονεμβασίας και του Δήμου Ευρώτα.
 θα γίνουν ψεκασμοί στις τοπικές κοινότητες :
1) ΑΓΓΕΛΩΝΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
2) ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ
3) ΝΟΜΙΑ
4) ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ – ΤΑΛΑΝΤΑ
5) ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
6) ΜΟΛΑΟΙ – ΚΟΥΠΙΑ
7) ΠΑΚΙΑ
8) ΣΥΚΕΑ
9) ΕΛΙΚΑ – ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
10) ΑΣΩΠΟΣ
11) ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ
12) ΦΟΙΝΙΚΙ
13) ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΡΙΤΣΑ
14) ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ
 

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς ==Απο το blog ΠΑΚΙΑ

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς




Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες έγιναν το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2013, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς  
Δράστης αυτών είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, κίνητρο των οποίων ήταν η ληστεία 
Συνελήφθη μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ενώ τον βαραίνουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και τα όπλα
Επιπλέον εξιχνιάστηκε μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στην ίδια περιοχή
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 22χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με τη μία από τις δύο ανθρωποκτονίες 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, δυο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί  το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Δράστης είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη στις 12-7-2013 το βράδυ, στους Μολάους Λακωνίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, της ληστείας, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσιάς για τους Αλλοδαπούς και τα όπλα, ενώ κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ομολόγησε τις πράξεις του.

Οι δυο υποθέσεις διερευνήθηκαν αναλυτικά από τις αστυνομικές Αρχές και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος είναι ο δράστης των δυο ανθρωποκτονιών .

Την πρώτη ανθρωποκτονία τη διέπραξε ο 22χρονος την 15-2-2013, με θύμα μια 70χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της, στον Άγιο Δημήτριο Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Τη δεύτερη ανθρωποκτονία τη διέπραξε την 22-6-2013, με θύμα μια 82χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της,  στην περιοχή «Κεραμωτή» της Αγγελώνας Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, έχοντας τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο. 

Όπως επίσης προέκυψε, κίνητρο του 22χρονου και στις δύο περιπτώσεις, ήταν η ληστεία, καθώς και από τις δύο οικίες είχε αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 22χρονος, την 10-1-2013 το απόγευμα, στη θέση «Σιδεριάς» του Αγίου Δημητρίου Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, σε ποιμνιοστάσιο 80χρονου ημεδαπού, τραυμάτισε αυτόν με τη χρήση σωματικής βίας και του αφαίρεσε χρήματα και τα κλειδιά του οχήματος του.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποσπάσει από τα θύματα χρήματα και κοσμήματα, που η αξία τους ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει από την οικία της 82χρονης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μετρια η τουριστικη κινηση φετος το καλοκαιρι στον Μαραθια αν και....

Με λιγο προσπαθεια θα μπορουσε καποιος να χαρακτηρισει
μετρια την φετινη τουριστικη κινηση στον Μαραθια για το
πρωτο δεκαημερο του Ιουλιου .Ελπιζουμε οτι μετα
τις 20 Ιουλιου να υπαρξει ικανοποιητικη τουριστικη
κινηση στον τοπο μας γεγονος που θα συμβαλει
στην οικονομικη ενισχυση μερους της τοπικης κοινωνιας .

Κοινωνικα=Απεβιωσε ο Παναγιωτης Καλογερακος σε ηλικια 90 ετων

Απεβιωσε ο  Παναγιωτης Καλογερακος σε ηλικια 90 ετων.
Ο Κυρ Παναγιωτης ηταν ενας καλοσυνατος -αγαπητος
ανθρωπος σε οσους τον ειχαν γνωρισει ,και παντα ειχε
μια καλη κουβεντα για τον συνανθρωπο του.
============================================
Θα μας λειψει η παρεα του και το καλοσυνατο χαμογελο του.
-------------------------------------------------------------------
Τα θερμα συλληπητηρια στην οικογενεια του

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ===Κειμενο του Λευτερη Κουσουλη

Η Ανάσταση των νεκρών


Πάντα διατηρούσα μια αμφιβολία – αν και παιδί ιερέα – για το αν υπάρχει Ανάσταση νεκρών. Και ακόμη δεν έχω απαντήσει, τι θα γίνει τελικά στην Δευτέρα Παρουσία. Παρατηρώντας όμως την πολιτική ζωή της χώρας, διαπιστώνει κανείς, ότι η Ανάσταση των νεκρών δεν είναι μόνο θεολογική υπόθεση. Μπορεί να είναι και πολιτική. Συμβαίνει σε όλες τις κοινωνίες σε φάσεις οπισθοδρόμησης και κατάρρευσης. Η ματιά στρέφεται στο παρελθόν. Μπροστά στο ζόφο του παρόντος, το παρελθόν γίνεται σημείο αναφοράς και πολιτικής παραμυθίας. Υπάρχει κάτι σταθερό να ακουμπήσουμε!
Και να λοιπόν, που τα φαντάσματα του παρελθόντος επανεμφανίζονται ως σκιές στη δημόσια ζωή. Ήδη ο Ανδρέας Παπανδρέου κινείται μεταξύ μας, είτε αποκηρυσσόμενος είτε επανα-μυθοποιούμενος. Αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής - υπό κάποια έννοια - και αυτός, βρίσκεται διαρκώς ανάμεσά μας. Εξάλλου, ο απόηχος του ύμνου στον τελευταίο κατά την πρόσφατη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, ιδιαίτερα από τον κ. Τσίπρα, αποτελεί τη μουσική ένδυση της παράστασης.
Η μικρότητα των πρωταγωνιστών του παρόντος αναζητεί κάτι από το φαντασιακό μεγαλείο του παρελθόντος. Πρωταγωνιστές αδύναμοι να κατανοήσουν την εποχή μας και τον κόσμο, τρομαγμένοι μπροστά στα προβλήματα της πραγματικής ζωής, είναι έτοιμοι να αναπέμψουν πολιτικές ψαλμωδίες σε οτιδήποτε έρχεται από το παρελθόν. Η πολιτική αδυναμία της χώρας, συμπυκνώνεται στην πολιτική αδυναμία των πρωταγωνιστών της. Και αυτοί οι ίδιοι πρωταγωνιστές γίνονται, σε ένα δεύτερο κύκλο, το μεγάλο εμπόδιο της εξέλιξής της.
Έτσι, δεν πρέπει κανείς να απορεί γιατί στρέφονται στους νεκρούς. Ωραία αυτοί. Εμείς; Η κοινωνία; Με βεβαιότητα η κοινωνία - ζωντανή πάντα - κοιτάζει μπροστά. Στο πύρινο πεδίο της πραγματικής ζωής, οι άνθρωποι δίνουν τη δική τους μάχη. Η χώρα διαβαίνοντας την έρημο, θα βρει το δρόμο της και γυρίζοντας θα τους πει: «Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους».

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Kοινωνικα=Απεβιωσε ο Νικολαος Κοικας σε ηλικια 81 ετων

Απεβιωσε ο Νικος Κοικας σε ηλικια 81 ετων ο οποιος
κατοικουσε στην Μελβουρνη (Αυστραλια).
=======================================
Ο Νικος Κοικας ηταν παντρεμενος με την Ματινα
Παπουλη  και κατοικουσαν στην Μελβουρνη οπου
απεκτησαν δυο παιδια τον Ανδρεα και την Αντζελα.
========================================
Η μεγαλη αγαπη  ηταν το τραγουδι και το περιφημο
βιολι του  με το οποιο τραγουδησαν και χορεψαν
αρκετες γενιες συγχωριανων μας και οχι μονο.
=======================================
Τ α θερμα μας συλληπητηρια στην οικογενεια του.



Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας,

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας,  λειτουργεί στη Σπάρτη καθώς και στους Μολάους παρέχοντας τη δυνατότητα σε αποφοίτους Δημοτικού Σχολείου να αποκτήσουν μέσα σε δύο χρόνια τίτλο σπουδών, ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. 
========================================================================

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κοινωνικα=Απεβιωσε ο Χρυσω Μαραβελια σε ηλικια 85 ετων

Απεβιωσε σημερα σε ηλικια 85 ετων η Χρυσω Μαραβελια
συζυγος του Λευτερη Μαραβελια.
Απεκτησαν τρια παιδια τον Χρηστο την Ευθυμια και τηνΣοφια
================================================
Προσωπικα εγω κρατω την εικονα της  που παρ ολο την ασθενεια
της οταν περνουσα απο το σπιτι της με την πρωτη κουβεντα
που ελεγα με αναγνωριζε αμεσως και με καλοσωριζε
μη ξεχνωντας φευγοντας να μου παραγγελνει να δωσω
χαιρετισμους στην οικογενεια μου.
Καλο σου ταξιδι θεια Χρυσω
==================================================
Τα θερμα μας συλληπητηρια στην οικογενεια της