SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Λαδι απο ΤΥΝΗΣΙΑ συνεχεια αρθρο απο το liberal.gr

quote

Το Τυνησιακό λάδι, «καίει» το ελληνικό...

Το Τυνησιακό λάδι, «καίει» το ελληνικό...
Εκτός από το κρασί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινδυνεύει να πνιγεί και στο… λάδι, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα καταγράφεται μείωση στις διεθνείς τιμές του ελαιολάδου, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση τόσο στην κερδοσκοπία, όσο και στην απόφαση της ΕΕ να δοθεί στην Τυνησία δυνατότητα να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιόλαδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ελήφθη σε ανθρωπιστική βάση.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε ανακοίνωση  με αφορμή αναφορές όσον αφορά στη στάση του  στο ζήτημα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει τη δυνατότητα στην Τυνησία να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιόλαδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ότι «Όπως φαίνεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απόφαση ελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή παραμονές των εκλογών, που την ευθύνη είχε υπηρεσιακός υπουργός». Υπηρεσιακός υπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Δημήτριος Μελάς.
Συνεχίζοντας ο Β. Αποστόλου, τονίζει πως «σε πολλές μου τοποθετήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών έχω τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κακώς παίρνει τέτοιες αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών. Έτσι λήφθηκε και η απόφαση για τη φέτα, όπως και για το ελαιόλαδο της Τυνησίας, για το οποίο αναφέρθηκα στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών. Σημειώνω πάντως ότι η απόφαση της Ε.Ε. ελήφθη από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο οποίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δε συμμετέχει και ελήφθη σε ανθρωπιστική βάση».
Να αναφέρουμε ότι η πρόταση αυτή, τροποποιεί το ισχύον καθεστώς του Κανονισμού της Ε.Ε. 1918/2006, στον οποίο προβλέπεται ετήσια αδασμολόγητη εισαγωγή 56.700 τόνων ελαιολάδου από την Τυνησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προτάθηκε, δηλαδή, η αύξηση της ποσόστωσης αυτής κατά 35.000 τόνους για δύο έτη. Δηλαδή συνολικά οι εξαγωγές από την Τυνησία προς την ΕΕ θα φθάσουν τους 91.000 τόνους ετησίως.

Ξανθή Γούναρη

unquote

Σχολιο απο το παρον blog


Aληθευει οτι στις 5/12/15 στους Μολαους ειναι καλεσμενος ο ανωτερω  πρωην
υπηρεσιακος υπουργος για να ομιλησει σε ΕΣΠΕΡΙΔΑ που διοργανωνει γνωστος
φορεας που εχει σχεση με το ελαιολαδο ? 
Τελικα ειναι γεγονος σε αφισσα της διοργανωτριας εταιρειας αναφερεται και το
ονομα του ανωτερω πρωην υπουργου  ο οποιος θα ομιλησει για τον συγχρονο
Ελληνα Ελαιοκαλλιεργητη   για να μας πει τ?  Τα σχολια δικα ασς
=================================================================
Ο σύγχρονος ελαιοκαλλιεργητής στο κέντρο της νέας ελληνικής παραγωγικής οικονομίας
    ========================================
κΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ  ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
==================================================================
ΟΜΙΛΗΤΕΣ   Νίκος Γραμματικάκης Πρόεδρος ΚΑΣΕΛΛ Στέλιος Δρυς Διευθύνων Σύμβουλος foodstandard Δημήτρης Μελάς πρ. Υπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Πανάγος Εκδότης / Διευθυντής Agrenda Σπυρίδων Φλώρος Διευθυντής Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Εθνική Τράπεζα
====================================================================
Ολη την αφισσα μπορειτε να την δειτε στον agrotypo.gr

====================================================================
ακολουθει η ανακοινωση του υπουργειου αναπτυξης που αναφερει οτι ο ανωτερω πρωην
υπουργος ειχε την ευθυνη για το ανωτερω θεμα

====================================================================
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2015
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Β. Αποστόλου για τις εξαγωγές Τυνησιακού ελαιολάδου
Με αφορμή ανακριβείς αναφορές όσον αφορά τη στάση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ζήτημα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει τη δυνατότητα στην Τυνησία να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιόλαδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση:
«Όπως φαίνεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απόφαση ελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή παραμονές των εκλογών, που την ευθύνη είχε υπηρεσιακός υπουργός.
Σε πολλές μου τοποθετήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών έχω τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κακώς παίρνει τέτοιες αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών. Έτσι λήφθηκε και η απόφαση για τη φέτα, όπως και για το ελαιόλαδο της Τυνησίας, για το οποίο αναφέρθηκα στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών.
Σημειώνω πάντως ότι η απόφαση της Ε.Ε. ελήφθη από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο οποίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δε συμμετέχει και ελήφθη σε ανθρωπιστική βάση».
Για πληρέστερη ενημέρωση παρατίθεται στη συνέχεια απόσπασμα του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 16/11/2015:
«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στη συζήτηση σχετικά με το διεθνές εμπόριο των γεωργικών προϊόντων επικεντρώθηκε για μία ακόμη φορά στο θέμα της προστασίας της Φέτας και των ευαίσθητων προϊόντων της χώρας.
Ιδιαίτερα στο θέμα των δασμολογικών παραχωρήσεων της Ένωσης για ευαίσθητα προϊόντα μας τόνισε ότι «πρέπει να μελετώνται προσεχτικά οι επιπτώσεις τέτοιων παραχωρήσεων στους Ευρωπαίους παραγωγούς, όπως η πρόσφατη περίπτωση για επιπρόσθετη αδασμολόγητη ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας».
Η παραχώρηση αυτή, όπως υπογράμμισε «δεν μπορεί να προκαταλάβει τις σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Τυνησία, ενώ θα πρέπει η διαχείριση και ο ρυθμός των εισαγωγών να γίνεται προσεκτικά».
Όπως ανέφερε, «η κατάργηση των μηνιαίων ορίων για τις εισαγωγές αυτές δεν υπήρξε συνετή ενέργεια από πλευράς Επιτροπής».
Συνημμένα αποστέλλουμε και το Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Με ελληνικη υπογραφη η πτωση της τιμης του λαδιου /// απο τα neakriti.gr

Mε.... ελληνική υπογραφή η πτώση της τιμής του λαδιού

.Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/11/2015, 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2015, 16:01
Με την υπογραφή του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, όταν ο ομόλογός του Ιταλός, που θα περίμενε κανείς ότι θα συμφωνούσε, είπε "όχι" σε μια τέτοια εξέλιξη σε βάρος των ελαιοπαραγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αρχίσει ή ίσως και να ολοκληρώθηκαν οι εισαγωγές αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός πάνω στο οποίο στηρίζονται οι Ισπανοί και ρίχνουν τις τιμές του ελληνικού ελαιολάδου.
Ως σκάνδαλο χαρακτηρίζουν στην Κρήτη την τακτική της Ελλάδας απέναντι στη σοβαρή αυτή υπόθεση, αφού όταν οι τιμές των παραγωγών πέφτουν χαμηλά, κανείς δε δείχνει την ανάλογη ευαισθησία στις Βρυξέλλες και την Αθήνα, για να στηρίξουν τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών της χώρας μας!
Σκληρές δηλώσεις κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης κατέγραψε χθες η "Νέα Κρήτη", αφού τελικά το τυνησιακό λάδι φαίνεται να αποτελεί το μεγάλο "μυστικό" της άνεσης των Ισπανών να εκβιάζουν την αγορά και να συμπιέζουν την περίοδο αυτή τις τιμές παραγωγού του εξαιρετικού-παρθένου ελαιολάδου που παράγουν οι Έλληνες αγρότες.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει τον κ. Αποστόλου από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών»... Συγκεκριμένα, ο κ. Στρατάκης λέει στην εφημερίδα μας: «Ή έχουμε έναν υπουργό ο οποίος ζει σε άλλους κόσμους και δεν ξέρει τι του γίνεται. Ή έχουμε έναν υπουργό, ο οποίος λειτουργεί για λογαριασμό ξένων συμφερόντων, και σε καμία περίπτωση των ελληνικών συμφερόντων και των δικών μας παραγωγών. Τι άλλο μπορεί να πει κανείς; Δηλαδή, εδώ θα μας τρελάνουν. Όταν ο Έλληνας υπουργός συναινεί να έρθουν ποσότητες 35.000 τόνων αδασμολόγητου λαδιού από την Τυνησία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έρθει να μας πει τι να το κάνουμε το λάδι μας και ποια θα είναι η μοίρα του και η τύχη του από τώρα και μετά.
Δεν ξέρω αν γνωρίζει ο πρωθυπουργός την ενέργεια αυτή, αλλά θα πρέπει να απομακρύνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το ταχύτερο δυνατό. Είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου»!

Στα "μουλωχτά"
Στη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 16 Νοεμβρίου, ο Βαγγέλης Αποστόλου αρκέστηκε απλά να ζητήσει την προσοχή της Ε.Ε. στη διαχείριση και στο ρυθμό των εισαγωγών αδασμολόγητων αγροτικών προϊόντων. Αναφερόμενος στην απόφαση για επιπρόσθετη αδασμολόγητη ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας, τόνισε ότι «η κατάργηση των μηνιαίων ορίων για τις εισαγωγές αυτές δεν υπήρξε συνετή ενέργεια από πλευράς Επιτροπής»...
Να αναφέρουμε ότι η πρόταση αυτή, που υπερψήφισε και ο Έλληνας υπουργός, μαζί με τον Ισπανό, αλλά όχι και ο Ιταλός, τροποποιεί το ισχύον καθεστώς του Κανονισμού της Ε.Ε. 1918/2006, στον οποίο προβλέπεται ετήσια περίοδος δασμολογική ποσόστωση 56.700 τόνων ελαιολάδου από την Τυνησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προτάθηκε, δηλαδή, η αύξηση της ποσόστωσης αυτής κατά 35.000 τόνους.

Παιχνίδια αγοράς
«Στόχος ήταν να πέσει η τιμή του ελαιολάδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το λυπηρό είναι ότι έβαλαν και τον Έλληνα υπουργό να υπογράψει αυτήν την έγκριση του αδασμολόγητου λαδιού, σε βάρος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών», καταγγέλλει στη "Ν. Κρήτη" ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών Πρίαμος Ιερωνυμάκης.
«Αλλά από την άλλη θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το τυνησιακό ελαιόλαδο, δεν έχει καμία σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού ελαιολάδου. Θεωρούμε ότι είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει από ελληνική κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες», τονίζει ο κ. Ιερωνυμάκης. Καταγγέλλει επίσης την ελληνική κυβέρνηση, ότι την ίδια ώρα αφήνει χωρίς επιδοτήσεις τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας μας, εξαναγκάζοντάς τους να πουλούν όσο-όσο το λάδι τους στην αγορά για να καλύψουν την ανάγκη τους σε χρήματα και έτσι να μειοδοτούν και οι ίδιοι σε βάρος του προϊόντος.
«Να μην πουλούν οι παραγωγοί το λάδι τους μέχρι να αρχίσουν και πάλι οι τιμές να ανεβαίνουν», καταλήγει ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.
Αλλά και ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Τζουλιαδάκης μάς λέει: «Πάνω που ήταν ικανοποιητική η τιμή του ελαιολάδου, με το που έγινε αυτό έπεσε η τιμή. Και έτσι εκεί που οι αγρότες βίωναν μια πολύ κακή οικονομική κατάσταση, τώρα βιώνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά».
Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη στάση του Έλληνα υπουργού, ο ίδιος λέει: «Η Ιταλία διαφώνησε. Η Ισπανία, που ελέγχει την αγορά ελαιολάδου, είχε συμφέρον να πάρει τυνησιακό λάδι. Αλλά εμείς που δεν είμαστε τυποποιητική χώρα αλλά περισσότερο εξαγωγική, εξάγοντας το λάδι χύμα, δε μας συμφέρει καθόλου αυτό που έγινε. Και απορώ πώς και δεν πήρε η υπόθεση αυτή τόσο μεγάλη δημοσιότητα μέχρι σήμερα»...

«Είναι σκόπιμο»
Από την πλευρά του, ο ελαιουργός και ελαιοπαραγωγός από τον Κρουσώνα Γιώργος Λαμπρινίδης εκφράζει την πικρία του, λέγοντας: «Εγώ που είμαι ελαιοπαραγωγός βλέπω ότι, όταν τα αποθέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μηδέν και πάει να πιάσει τιμή το λάδι, υπάρχει αυτό το "τριπάκι" και κάνουν εισαγωγή τυνησιακού ελαιολάδου. Άσχετα αν είναι καλής ή κακής ποιότητας. Και δείτε τι γίνεται στην Ελλάδα. Ήταν στην Πελοπόννησο το λάδι 3,50 με 3,70. Και σε δύο μέρες που αλέθουν οι παραγωγοί και βιάζονται να πουλήσουν γιατί δεν έχουν χρήματα, το λάδι έπεσε στα 2,80 με 3,10 ευρώ το κιλό στην οξύτητα των τριών γραμμών».
Καταλήγοντας, ο κ. Λαμπρινίδης τονίζει ότι οι ελαιοπαραγωγοί εκβιάζονται από την αγορά, ακούγοντας ότι "πέφτει το λάδι" και πουλάνε για να βγάλουν χρήματα και να πληρώσουν τις αυξημένες τους υποχρεώσεις. Και έτσι συμβάλλουν οι ίδιοι στην πτώση των τιμών.
Χριστόφορος Παπαδάκης..
============================================================================================
unquote

σχολιο απο το παρον blog

Να μην μεινει τιποτα ορθιο πληρη εξαθλιωση του Ελληνα και καποιοι  εξακολουθουν να ειναι στον κοσμο τους



Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Kαθοδικη η τιμη του ελαιολαδου....

Καθοδικη ειναι η τιμη του ελαιολαδου φτανοντας  στα 3.30 το κιλο και να δουμε
που θα σταματησει. Για μια ακομη φορα επιβεβαιωνεται το διερειν και βασιλευε
και το φετεινο αλαλουμ  στην διαθεση πωληση του ελαιολαδου θα φανει στην τοπικη οικονομια με οτι συνεπαγεται.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Eλαιολαδο ====η τιμη του επεσε σε μια ημερα 1 Ευρω

Ελαιολαδο   === Για μια ακομη χρονια ειμαστε μπαλακι στα ποδια των εμπορων
και των παρατρεχαμενων.  Ενω ξεκινησε με μια ικανοποιητικη τιμη γυρω στα 4.50 ευρω
και στην συνεχεια επεσε στα 4.30 Ε  οπου εκει κρατηθηκε για καποιες ημερες μετα κατρακυλησε
η το κατρακυλησαν στα 3.50 Ε.  Η καταρα αυτου το τοπου ειναι οτι ποτε δεν μπορουμε να
ειμαστε ενωμενοι ακομη και σε πραγματα που αφορουν το μοναδικο προιον που μας
απεμεινε για να ζησουμε εμεις και οι οικογενειες μας με την ελαχιστη αξιοπρεπεια.

Επαλειθευετε το διερειν και βασιλευε  , απο την μερια τους οι εμποροι γνωριζουν οτι
ο κοσμος εχει αναγκη αυτη την στιγμη (ενφια-τελη κυκλοφοριας-φοροι κλπ) και
ελπιζουν στην χαμηλοτερη τιμη αγορας ,το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενας αλλος παραγοντας ο οποιος δεν ειχε υπολογιστει  και ο οποιος θα συντελεσει
στην μειωση της παραγωγης ελαιολαδου ειναι η παρατεταμενη ανομβρια που εχει
σαν αποτελεσμα να καταστρεφεται ο ελαιοκαρπος και δεν ειναι λιγοι παραγωγοι
αυτη την στιγμη που σταματησαν την συγκομιδη και βρισκονται σε δυσκολη θεση
ιδιαιτερα στα κτηματα που ειναι ξερικα.
===============================================================

Ας ελπισουμε οτι καποιες κινησεις  που εγιναν απο ωρισμενους φορεις
(ελαχιστους) θα φερουν καποια καλυτερη τιμη   στο ελαιολαδο δεδομενω
οτι απο φετος ισχυουν τα καινουργια επιβαρυμενα φορολογικα μετρα στα
γεωργικα προιοντα.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Aπαραδεκτη ταλαιπωρια για τους παραγωγους οσο αφορα το θεμα των εργοσημων

Απιστευτη ταλαιπωρια αντιμετωπιζουν οι εργοδοτες οσο αφορα την εκδοση
των εργοσημων στην περιοχη μας.  Εαν καποιος δεν εχει μετρητα η λογαριασμο
στο ταχυδρομικο ταμιευτηριο δεν ειναι δυνατον να προμηθευτει εργοσημα,
διοτι με τα capital control 'ς δεν μπορεις να ανοιξεις καινουργιο λογαριασμο, αλλα και στην
περιπτωση που διαθετεις μετρητα τις περισοτερες φορες θελεις δυο και τρεις ωρες
για να ελθει η σειρα σου στο γκισε.
Σχετικα με τις τραπεζες εαν διαθετουν λογαριασμο οι εργατες  πρεπει να προσερχονται και οι
ιδιοι  στην τραπεζα για την εκδοση των εργοσημων  οποτε παει το μεροκαματο.
============================================================
Σε αυτη την χωρα ζουμε στον αστερισμο του παραλογου τελικα ,διοτι εαν καποιος
θελει να ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του απεναντι στο κρατος   βρισκει τοσα
εμποδια που τεινει να επαληθευτει η φραση '''οτι ο χειροτερος εχθρος του πολιτη
σε αυτη την χωρα ειναι το ιδιο το κρατος''
==============================================================
Κατι τετοιες καταστασεις σε κανουν να αναλογιζεσαι εαν υπαρχει ελπιδα 
να αλλαξει κατι σε αυτη την χωρα