SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ =ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ== ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Δελτίο Τύπου
_____________________________________________________________
26.02.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε
το Δήμο Μονεμβασίας, μαζί με κλιμάκιο του Υπουργείου και της 5ης ΕΒΑ. Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου, ξεναγήθηκε στο Κάστρο των Βατίκων, όπου έγινε εγκατάσταση του εργολάβου του έργου.
Ακολούθως έγινε παρουσίαση από το μελετητή κ. Ασλανίδη, της μελέτης του
ανωτέρω έργου, καθώς και των μελετών για την αποκατάσταση τεσσάρων βυζαντινών ναΐσκων της περιοχής, του Αϊ Στράτηγου, του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, τουΑγ.Νίκωνος και του Αγ. Γεωργίου (Βαβύλα), οι οποίες ανατέθηκαν και εκπονήθηκαν με φροντίδα της Α.Μ.Κ. Εταιρείας «ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ». Η κυρία Μενδώνη ενέκρινε την ένταξη των έργων αυτών στο ΕΣΠΑ.
Το Σάββατο παρέμεινε στο Κάστρο της Μονεμβασίας, όπου μετά από μία
λεπτομερή ξενάγηση στα υπό εξέλιξη έργα από την 5ηΕΒΑ, συζητήθηκε η αποκατάσταση του ναού της Αγ. Σοφίας στην πάνω πόλη και η ανάπλαση της πλατείας της Χρυσαφίτισσας, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στο Κάστρο.
Ο Δήμος Μονεμβασίας τη διαβεβαίωσε ξανά, ότι θα συνδράμει στην εκπόνηση
και ολοκλήρωση όλων των μελετών, που θα απαιτηθούν για να ενταχθούν τα έργα αυτά στο ΕΣΠΑ και ευχαριστεί τη Γενική Γραμματέα για το ενδιαφέρον της.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ
========================================================================
=======================================================================

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ
Να αναφέρουμε ότι η μελέτη για τον πύργο του Φονιά ενώ έχει ολοκληρωθεί, έχει εγκριθεί από την εφορεία αρχαιοτήτων και υπάρχει πίστωση από τον Δήμο Μονεμβασιάς από το 2011 για την αποκατάσταση του, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες.
Να σημειώσουμε ότι η «ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ» είναι ΜΚΟ αποτελούμενη από πολίτες του πρώην Δήμου Βοιών που σκοπό έχει να ωριμάσει μελέτες ή έργα για προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου