SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

NΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ-Δεκατρία νοσοκομεία λιγότερα, θα περιλαμβάνει ο νέος χάρτης του ΕΣΥ, ===Για περισσοτερα διαβαστε στο site WWW.NEWSNOW.GR

Δεκατρία νοσοκομεία λιγότερα, θα περιλαμβάνει ο νέος χάρτης του ΕΣΥ, σύμφωνα......


Δεκατρία νοσοκομεία λιγότερα, θα περιλαμβάνει ο νέος χάρτης του ΕΣΥ, σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που κατήρτισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – και το οποίο αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του.


Την ερχόμενη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ στις 20 Ιουλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα μετουσιώνει σε πράξη όλες τις αλλαγές στους οργανισμούς των νοσοκομείων για τις συνενώσεις κλινικών και οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας, σε έναν μήνα θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που θα αφορούν το νέο σύστημα διοίκησης του ΕΣΥ.



Σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης 13 νοσοκομειακές μονάδες, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οκτώ στην περιφέρεια, αλλάζουν χρήση και μετατρέπονται σε μονάδες υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.

Έτσι, τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε Μονάδες Βραχείας ή ημερήσιας νοσηλείας υπό την ομπρέλα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, όπως αναπνευστικές, καρδιολογικές, μεταβολικές κα παθήσεις.

Ομοίως, το ιστορικό νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική.

Η αλλαγή «ρόλου» για τα 13 νοσοκομεία δρομολογείται από το ερχόμενο έτος, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή (κατάργηση, χαρακτηρισμός κα) προϋποθέτει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων -στο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας αυτό τοποθετείται τον Δεκέμβριο του 2011.

Ποια νοσοκομεία κλείνουν ανά ΔΥΠΕ:

1η ΔΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη»2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»3η ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας7η ΔΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης.
==========================================================================

Κριμα για την περιοχη μας κριμα για την Λακωνια αν τελικα κλεισει το νοσοκομειο Μολαων
γεγονος που θα εχει δυσαρεστες συνεπειες για ολους εμας τους Λακωνες και ειδικα για τους
κατοικους του ανατολικου ακρου της Λακωνιας .
=======================================



1 σχόλιο:

  1. Με τα κρίμα και τα ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα. Μόνο με αγώνα θα διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας, τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία μας και τελικά την ίδια μας τη ζωή και τη ζωή των παιδιών μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή