SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Συναιτερισμος Ελικας ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' /// ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ.......



Προς  : Aπανταχου Ελικιωτες


ΘΕΜΑ  : Συναιτερισμος Ελικας –Αποθηκη συναιτερισμου
                 ----------------------------------------------------------------
Επιτελους μετα απο 20 χρονια  η πετρινη αποθηκη του Συν/μου απεναντι
απο την ταβερνα του Πιπη αποκτα την παλια της εικονα και θα προσφερει
τις υπηρεσιες της στους Ελικιωτες.
Το κτιριο αυτο 400 τμ περιπου οικοδομηδηκε απο πετρα το 1960 σε οικοπεδο 800 τμ
Ιδιοκτησιας του Παπα-Μαρουση που αγορασθηκε απο τον Συν/σμο επι προεδριας
Παν.Πλουμιτσακου.
Ο Αγρτικος συναιτερισμος ελικας ‘’Η ΔΗΜΗΤΡΑ’’ χρησιμοποιουσε  την αποθηκη κυριως
για τα λιπασματα μεχρι το 1994 οπου αδρανοποιηθη ο Συν/σμος για να ελθει το 1997
και να κλεισει οριστικα . Εκτοτε το κτιριο αφεθηκε στην μοιρα του και μεχρι σημερα η εικονα  του με τα σπασμενα τζαμια και τα σκουριασμενα ανοικτα ρολλα στις πορτες ειναι  αμ τι αλλο  προσβλητικη για τους Ελικιωτες.
Οι νεοι του χωριου –παιδια και εγγονια των παλιων συναιτερισμενων που ιδρυσαν  τον Συν/σμο και οι οποιοι μονοι τους ειχαν εξοφλησει τα δυο δανεια που ειχαν παρει απο την Αγροτικη τραπεζα , θεωρησαν απαραδεκτη την εικονα αυτη του κτιριου και αποφασισαν να επαναλειτουργησουν τον Συν/σμο.
Πραγματι μετα απο πολλες προσπαθειες ο Αγροτικος Συν/σμος Ελικας ‘’Η ΔΗΜΗΤΡΑ’’επαναλειτουργει  σημερα και το νεο Δ/κο συμβουλιο ανελαβε να  αντιμετωπισει τα με ολες του τις δυναμεις τα προβληματα που προεκυψαν.
Οι διοικησεις του Συν/σμου απο το 1990 δεν υπεβαλαν δηλωσεις  στην εφορια πλην το 1997 οπου το ετος αυτο δεν προεβησαν σε παυση εργασιων του Συν/σμου. Ετσι ο Συν/σμος  εμφανιζοταν ως ενεργος. Αυτη η παραλειψη ειχε ως συνεπεια  την εκπροθεσμη υποβολη δηλωσεων  ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ-ΦΟΡΟΥ ΦΠΑ- ΦΑΠ  ,ετσι ωστε να συνεχισουμε να λειτουργουμε με την ιδια επωνυμια για να μην χαθει το κτιριο.  Οι δηλωσεις αυτες εστω και μηδενικες συνεπαγονται ενα προστιμο στην εφορια της ταξης των 10000 ευρω. 
 Το διοικητικο συμβουλιο ενεργοποιησε τα παλια μελη  με σκοπο να εξοφλησουν οτι υπολοιπο ειχαν στην εταιρικη τους μεριδα που ηταν 25000 δραχμες.Επισης συνεχιζει την εγγραφη νεων μελων με το ιδιο ποσο της εταιρικης μεριδας καθως επισης  αναζητα τυχον χορηγους .
Ελπιζοντας οτι ολα θα πανε κατ ευχη ο Συν/σμος  μεσα στις δραστηριοτητες του  σχεδιαζει  μια εκδηλωση το καλοκαιρι για να γιορτασει και επισημα την επαναλειτουργια του ,εποχη κατα την οποια θα ευρισκονται και  Ελικιωτες  που διαμενουν στο εξωτερικο  και που καποιοι  απο αυτους  ειναι  παιδια η εγγονια αυτων που προτοστατησαν στην δημιουργια του Συν/σμου και στην κατασκευη του κτιριου του.
Ολοι οι νεοι  του χωριου και ειδικοτερα το διοικητικο συμβουλιο  που εχει την αμεση ευθυνη δηλωνουμε οτι θα λειτουργησουμε  τον Συν/σμο με σκοπο την αποτελεσματικοτερη διαχειρηση των προιοντων  μας ενω παραληλα θα γινει αξιοποιηση της αποθηκης για το καλο και το συμφερον των Ελικιωτων-Αγιομαμητων.

Το Δ/ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ                         ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ                             ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΔΙΑΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ (ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΜΑΣ)

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΚΑΚΗΣ
ΚΙΚΗ ΚΟΥΣΟΥΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΙΜΕΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ BLOG
////////////////////////////////
Eιναι επιτακτικη αναγκη ο Συν/σμος  οπως ενεργησει με ολες του τις προσπαθειες
και προς ολες τις κατευθυνσεις  ετσι ωστε να μπορεσει να ξεπερασει κατ αρχη τον σκοπελο της εφοριας  και να συνεχισει την λειτουργια του που θα εχει και ως συνεπεια την κατοχυρωση της ιδιοκτησιας του κτιριου ,  για το οποιο χρονια πριν  οι πατεραδες σας η παπουδες σας  σε εποχες δυσκολες  προσεφεραν απο το υστερημα τους  για την κατασκευη του και που  αποτελει ενα συμβολο  για  τους νεοτερους Ελικιωτες ολη αυτη  η συλλογικη προσπαθεια –υλοποιηση του εργου .
Θεωρω οτι  πλεον ειναι μονοδρομος  να σωθει το κτιριο και να μην κατσχεθει απο την
Εφορια για το ποσο των 10000 ευρω γιατι  αφ ενος η αξια του ειναι πολλαπλασια και αφ ετερου θα αποτελεσει ντροπη για τους νεοτερους  Ελικιωτες και προσβολη στην μνημη αυτων που εργασθηκαν για την υλοποιηση αυτης της ιδεας και δεν ειναι πλεον στην ζωη . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου