Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Diktyo Prostasias Lakonias/////ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ στα διεθνή ύδατα - ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΥΔΡΟΛΥΣΗ;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ στα διεθνή ύδατα - ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΥΔΡΟΛΥΣΗ;
Όπως μαθαίνουμε, δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές, στις 23 Μαϊου, εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται για δύο μήνες η αλιεία στην περιοχή της Μεσογείου, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η αλιεία απαγορεύεται νοτιοδυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου. Είναι ακριβώς το διάστημα κατά το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο Cape Ray.
Για το θέμα μίλησε στο Candia News ο Βαγγέλης Πισσίας, μέλος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», τονίζοντας ότι η ομάδα των ακτιβιστών που θα βρεθεί όσο γίνεται πιο κοντά στο Cape Ray, είναι έτοιμη και αυτή τη φορά θα έχουν μαζί τους και τους αλιείς της περιοχής, πραγματώνοντας την ιδέα του «κοινωνικού ακτιβισμού».
Η συνέντευξη του κ. Πισσία, εδώ: http://www.candianews.gr/2014/05/28/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4/

===========================================================================
Κατ τα αλλα'' περα βρεχει '', οταν θα καει το σπιτι μας θα ειναι αργα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου