SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Λαδι απο ΤΥΝΗΣΙΑ συνεχεια αρθρο απο το liberal.gr

quote

Το Τυνησιακό λάδι, «καίει» το ελληνικό...

Το Τυνησιακό λάδι, «καίει» το ελληνικό...
Εκτός από το κρασί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινδυνεύει να πνιγεί και στο… λάδι, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα καταγράφεται μείωση στις διεθνείς τιμές του ελαιολάδου, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση τόσο στην κερδοσκοπία, όσο και στην απόφαση της ΕΕ να δοθεί στην Τυνησία δυνατότητα να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιόλαδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ελήφθη σε ανθρωπιστική βάση.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε ανακοίνωση  με αφορμή αναφορές όσον αφορά στη στάση του  στο ζήτημα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει τη δυνατότητα στην Τυνησία να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιόλαδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ότι «Όπως φαίνεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απόφαση ελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή παραμονές των εκλογών, που την ευθύνη είχε υπηρεσιακός υπουργός». Υπηρεσιακός υπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Δημήτριος Μελάς.
Συνεχίζοντας ο Β. Αποστόλου, τονίζει πως «σε πολλές μου τοποθετήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών έχω τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κακώς παίρνει τέτοιες αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών. Έτσι λήφθηκε και η απόφαση για τη φέτα, όπως και για το ελαιόλαδο της Τυνησίας, για το οποίο αναφέρθηκα στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών. Σημειώνω πάντως ότι η απόφαση της Ε.Ε. ελήφθη από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο οποίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δε συμμετέχει και ελήφθη σε ανθρωπιστική βάση».
Να αναφέρουμε ότι η πρόταση αυτή, τροποποιεί το ισχύον καθεστώς του Κανονισμού της Ε.Ε. 1918/2006, στον οποίο προβλέπεται ετήσια αδασμολόγητη εισαγωγή 56.700 τόνων ελαιολάδου από την Τυνησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προτάθηκε, δηλαδή, η αύξηση της ποσόστωσης αυτής κατά 35.000 τόνους για δύο έτη. Δηλαδή συνολικά οι εξαγωγές από την Τυνησία προς την ΕΕ θα φθάσουν τους 91.000 τόνους ετησίως.

Ξανθή Γούναρη

unquote

Σχολιο απο το παρον blog


Aληθευει οτι στις 5/12/15 στους Μολαους ειναι καλεσμενος ο ανωτερω  πρωην
υπηρεσιακος υπουργος για να ομιλησει σε ΕΣΠΕΡΙΔΑ που διοργανωνει γνωστος
φορεας που εχει σχεση με το ελαιολαδο ? 
Τελικα ειναι γεγονος σε αφισσα της διοργανωτριας εταιρειας αναφερεται και το
ονομα του ανωτερω πρωην υπουργου  ο οποιος θα ομιλησει για τον συγχρονο
Ελληνα Ελαιοκαλλιεργητη   για να μας πει τ?  Τα σχολια δικα ασς
=================================================================
Ο σύγχρονος ελαιοκαλλιεργητής στο κέντρο της νέας ελληνικής παραγωγικής οικονομίας
    ========================================
κΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ  ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
==================================================================
ΟΜΙΛΗΤΕΣ   Νίκος Γραμματικάκης Πρόεδρος ΚΑΣΕΛΛ Στέλιος Δρυς Διευθύνων Σύμβουλος foodstandard Δημήτρης Μελάς πρ. Υπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Πανάγος Εκδότης / Διευθυντής Agrenda Σπυρίδων Φλώρος Διευθυντής Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Εθνική Τράπεζα
====================================================================
Ολη την αφισσα μπορειτε να την δειτε στον agrotypo.gr

====================================================================
ακολουθει η ανακοινωση του υπουργειου αναπτυξης που αναφερει οτι ο ανωτερω πρωην
υπουργος ειχε την ευθυνη για το ανωτερω θεμα

====================================================================
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2015
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Β. Αποστόλου για τις εξαγωγές Τυνησιακού ελαιολάδου
Με αφορμή ανακριβείς αναφορές όσον αφορά τη στάση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ζήτημα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει τη δυνατότητα στην Τυνησία να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιόλαδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση:
«Όπως φαίνεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απόφαση ελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή παραμονές των εκλογών, που την ευθύνη είχε υπηρεσιακός υπουργός.
Σε πολλές μου τοποθετήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών έχω τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κακώς παίρνει τέτοιες αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών. Έτσι λήφθηκε και η απόφαση για τη φέτα, όπως και για το ελαιόλαδο της Τυνησίας, για το οποίο αναφέρθηκα στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών.
Σημειώνω πάντως ότι η απόφαση της Ε.Ε. ελήφθη από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο οποίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δε συμμετέχει και ελήφθη σε ανθρωπιστική βάση».
Για πληρέστερη ενημέρωση παρατίθεται στη συνέχεια απόσπασμα του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 16/11/2015:
«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στη συζήτηση σχετικά με το διεθνές εμπόριο των γεωργικών προϊόντων επικεντρώθηκε για μία ακόμη φορά στο θέμα της προστασίας της Φέτας και των ευαίσθητων προϊόντων της χώρας.
Ιδιαίτερα στο θέμα των δασμολογικών παραχωρήσεων της Ένωσης για ευαίσθητα προϊόντα μας τόνισε ότι «πρέπει να μελετώνται προσεχτικά οι επιπτώσεις τέτοιων παραχωρήσεων στους Ευρωπαίους παραγωγούς, όπως η πρόσφατη περίπτωση για επιπρόσθετη αδασμολόγητη ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας».
Η παραχώρηση αυτή, όπως υπογράμμισε «δεν μπορεί να προκαταλάβει τις σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Τυνησία, ενώ θα πρέπει η διαχείριση και ο ρυθμός των εισαγωγών να γίνεται προσεκτικά».
Όπως ανέφερε, «η κατάργηση των μηνιαίων ορίων για τις εισαγωγές αυτές δεν υπήρξε συνετή ενέργεια από πλευράς Επιτροπής».
Συνημμένα αποστέλλουμε και το Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου