Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Διασπαση του Δημου Μονεμβασιας //// ΝΑΙ Η ΟΧΙ /////

Πολλα ακουγονται τελευταια για διασπαση του Δημου Μονεμβασιας και την συσταση
καποιων μικροτερων Δημων που μεσα σε αυτους θα ειναι και η επανασυσταση
του Δημου Βοιων.  Προς αυτη την κατευθυνση κινουνται καποιοι συντοπιτες μας
και δικαιωμα τους ειναι.  Δεν βλεπω ομως τι θα μπορουσε να αλλαξει και με ποια 
προσωπα ετσι ω στε να οδηγηθουμε σε κατι διαφορετικο (και εννοω παντα προς
το καλυτερο). Προσωπικα δεν νομιζω οτι η καλη λειτουργια καθε δημου επειρεαζεται
 απο την γεωγραφικη εκταση αλλα απο την στελεχωση του με ικανα ατομα που θα
εχουν ορεξη για δουλεια  . Ο σημερινος Δημος εχει τα προβληματα του  και σε καποια
σημεια πρεπει να υπαρξουν βελτιωσεις αλλα θεωρω οτι μια διασπαση του δημου
Μονεμβασιας στην παρουσα στιγμη  μαλλον προβληματα θα δημιουργησει παρα
οφελη. 
======================================================================

Αυτα απο καποιον που ηταν σε διαφορετικο συνδιασμο απο τον συνδιασμο
του νυν Δημαρχου και που δεν εχει ως σκοπο την συμμετοχη του πλεον
σε καποιον αλλη μελοντικη δημοτικη εκλογικη διαδικασια 
=======================================================================

Ακολουθει η επιστολη του Δημαρχου 
===============================
  
Η επιστολή του Δημάρχου Μονεμβασίας
»Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ,
κύριοι Βουλευτές,
Κύριε Πρόεδρε,
Σας απεστάλη Επιστολή-Ανακοίνωση  4  τέως  αυτοδιοικητικών της Δ.Ε. Βοιών, με την οποία ζητείται η διάλυση του Δήμου Μονεμβασίας και η σύσταση νέων Δήμων, κάτι που με βρίσκει  κάθετα αντίθετο, καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων και των δημοτών, για τους εξής λόγους:
Ο Καλλικρατικός Δήμος Μονεμβασίας συστάθηκε με την ένωση πέντε (5)  πρώην Δήμων: Ασωπού, Βοιών, Ζάρακα, Μολάων και  Μονεμβασίας με έδρα τους Μολάους.
Είναι  εύρωστος  οικονομικά  χωρίς  οφειλές, παρά τις  μεγάλες μειώσεις σε ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, λόγω  της καλής  οικονομικής  διαχείρισης που ασκούμε.  Είναι πλήρως λειτουργικός με δική του Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία,  έχουμε  λάβει τεχνική και διαχειριστική επάρκεια και εκτελούμε πάνω από 20 μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ, καθώς και 14  μεγάλα έργα από το Π.Δ.Ε. Παράλληλα εκτελούμε και πλήθος άλλων έργων πλην των προαναφερομένων, από ιδίους πόρους, προγράμματα LEADER, Πράσινο Ταμείο κ.λ.π. κατανεμημένα σε ολόκληρο το Δήμο.
Ειδικά στη Δ.Ε. Βοιών, όχι απλώς υπάρχει «εποικοδομητική λειτουργία της αυτοδιοίκησης»,  αλλά έχουμε επιτελέσει  ένα  πολύ μεγάλο  έργο, το οποίο αναγνωρίζουν όλοι, πλην των υπογραφόντων την επιθυμούμενη  διάλυση  του  Δήμου  Μονεμβασίας,  αν  και  υπάρχει  εμφανής αντιδιαστολή των πεπραγμένων των προηγούμενων δημοτικών αρχών με τα εντυπωσιακά πεπραγμένα του Καλλικρατικού Δήμου.
Έχω διατελέσει  Δήμαρχος  του  τέως   Καποδιστριακού  Δήμου Ασωπού  για  δύο  τετραετίες,  2003-2006 και 2007-2010, καθώς και Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Μονεμβασίας από τη σύστασή του ως σήμερα και μάλιστα εκλεγόμενος με πολύ υψηλά ποσοστά, καθώς και σύμβουλος στην Κοινότητα Παπαδιανίκων την τετραετία 1990-1994.
Η εμπειρία αυτή, μου έδειξε ότι ο Καλλικράτης αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη και ικανή δομή της αυτοδιοίκησης, γιατί έδωσε τα κρίσιμα μεγέθη για την αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων, όπως αποδεικνύεται από την έως τώρα πορεία του.
Θα ήταν τεράστιο λάθος,  εάν  διαλύετο  ο Δήμος Μονεμβασίας σε κομμάτια, τα οποία θα ήταν πολύ υποδεέστερα σε λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα, με  διάλυση ουσιαστικά  των δομών του, για να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες με αιτήματα που η έως τώρα πορεία έχει δείξει ότι είναι  άκαιρα και ανεδαφικά, καθώς  λάθος θα ήταν και εάν ανοίγατε  θέμα  αλλαγής  ορίων των Καλλικρατικών Δήμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου