SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Απεβιωσε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟΣ ΣΤΗΝ Αμερικη

Οι George Soubasis και Christina B Korinthios κοινοποίησαν μια δημοσίευση.
Ο Alexander Burlotos είναι με τον George Burlotos και 13 ακόμη.
2 Μαΐου 2020
Από την οικογένεια Burlotos:
Χθες χάσαμε τον πατέρα μας, τον μπαμπά μας, τον παππού μας, τον Πατριάρχη μας, έναν φίλο πολλών, και έναν στυλώνα της κοινότητάς μας, από το COVID-19. Είναι δύσκολο να βρούμε τις λέξεις για να περιγράψουμε την απώλειά μας. Ο μπαμπάς ήταν ο καλύτερός μας φίλος. Μας έμαθε τόσα πολλά. Αγαπούσε τη μουσική, την ποίηση, την ιστορία, τη φιλοσοφία και φυσικά, κάθε τι ελληνικό. Μας έκανε να γελάσουμε και τόνισε τη σημασία της εκκλησίας και της οικογένειας. Αφού έχασε τη μητέρα μας Ματίνα πριν από 25 χρόνια από τη νόσο του Πάρκινσον, έγινε το κέντρο του σύμπαντος μας.
Είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τα 96 ½ χρόνια που έδωσε ο Θεός. Χρόνια στα οποία γέμισε τόσο πλήρως, που θα νόμιζες ότι είχε ζήσει διπλάσια. Το πάθος του ήταν η ελληνική κληρονομιά του. Ήταν το κάλεσμα της ζωής του να προωθήσει τον Ελληνισμό, και για 35 χρόνια παρήγαγε το "Η Πανελλήνια Ώρα", ξεκινώντας το 1949 μεταδίδοντας ζωντανά ραδιόφωνο από το WKDN στο Camden, N Το 1984, παρήγαγε εκπομπή " The Greek Spirit TV που ήταν ο πυρήνας της Ελληνικής Αμερικάνικης Κοινότητας μέχρι την απρόθυμη συνταξιοδότησή του το 2017 σε νεαρή ηλικία 94. ετών. Για τη ζωή αφοσίωσή του στον Ελληνισμό στην κοιλάδα του Ντέλαγου και πέρα, ο Γιώργος ήταν ο αποδέκτης του Βραβείου Ελευθερίας 2018, η ύψιστη τιμή που μπορεί να λάβει κανείς στην Κοιλάδα του Ντέλαγουερ.
Αφού έζησε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας, ο Γιώργος επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1939 με το ελληνικό πλοίο T.S. Nea H Αποφοίτησε το 1943 από το Γυμνάσιο Woodrow Wilson στο Camden, NJ. Ως μέλος της μεγαλύτερης γενιάς, υπηρέτησε με υπερηφάνεια τη χώρα του κατά τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου στις Αμφίβιες Δυνάμεις του Ναυτικού Ναυτικού. Ο Τζορτζ υπηρέτησε σε όλο τον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένου του Ίβο Τζίμα, του Γκουάμ, του Γκουανταλκανάλ και της εισβολής στην Οκινάουα, όπου επέζησε από φρικτές Αν και αγαπούσε το Ναυτικό, σεβόταν περισσότερο τους πεζοναύτες, οι οποίοι τόσο γενναία οδήγησαν κατά τη διάρκεια των εισβολών. Συχνά μιλούσε για συνάντηση με άλλους Έλληνες Αμερικανούς συγκολλητές κατά τη διάρκεια του πολέμου και απολάμβανε να γράφει γράμματα στα ελληνικά για να στείλουν στα γιαγιά τους. Για την υπηρεσία του, έλαβε το Μετάλλιο Εκστρατείας Ασιατικού Ειρηνικού, την Κορδέλα Ασιατικού-Ειρηνικού με χάλκινο Αστέρα για την Εκστρατεία της Οκινάουα και το μετάλλιο Νίκης του Β ' Παγκοσμίου.
Άνοιξε το σπίτι του σε αμέτρητους συναδέλφους Έλληνες όταν έφτασαν για πρώτη φορά στην Αμερική. Ήπιε καφέ με τους πολλούς φίλους του στην Καλή Παρέα, και είχε μια κοινωνική ζωή σε ηλικία 96 ετών που όλοι ζηλεύαμε. Σαν πραγματικός Έλληνας Αμερικανός επιχειρηματίας, μας τάισε από το εστιατόριο του στο Camden (εύστοχα ονομαζόμενο "George ' s Restaurant"), και έφερε χαρά σε πολλούς με την επιχείρηση καλ
Με τα χρόνια, ο Γιώργος υπηρέτησε επίσης την κοινότητά του σε πολλές επαγγελματικές, πολιτικές και ελληνικές αμερικανικές οργαν Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης του Cherry Hill και του Εμπορικού Επιμελητηρίου και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποταμίευσης Lawn Del. Υπηρέτησε την ελληνική κοινότητα ως ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του St. Thomas Greek Ορθόδοξη Εκκλησία στο Cherry Hill, N.J. Ήταν μια ζωή μέλος της AHEPA και διετέλεσε Πρόεδρος και Περιφερειάρχης της Περιφέρειας N.J. και Delaware #5. Υπήρξε επίσης υπερήφανο μέλος της Eleftheria VFW Post 6633 Greek Amerans Association V
Ο πατέρας μας αγαπούσε τους πάντες, ειδικά τα 9 εγγόνια και δισέγγονα του. Ευλογήθηκε από μια κοινότητα που απολάμβανε τη φιλία του και στήριξε το "πρόγρωμα" του όλα αυτά τα χρόνια. Ταξίδεψε παντού με καπέλα βετεράνων του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου και το " Anixto Mati " (" Open Eye ") την Ποτέ δεν κουράστηκε, ποτέ!
Η μεγαλύτερη από τη ζωή προσωπικότητα και η απύθμενη ενέργεια του μας έκανε όλους να αισθανόμαστε ότι μπορεί να ζήσει για πάντα. Στην πραγματικότητα, το κάνει. Ζει σε όλους μας, στις καρδιές μας και στις αναμνήσεις μας. Το "ελληνικό πνεύμα" του θα συνεχίσει να κυματίζει σε όλη την ελληνική αμερικανική κοινότητα, όπως τα απαλά κύματα της Λακωνικής θάλασσας, στο χαρούμενο μέρος του στη Μαραθιά της Ελλάδας.
Ο πατέρας μας απεβίωσε ειρηνικά, στις σκιές του Δημαρχείου Κάμντεν. Ήμουν τυχερός που ήμουν στο νοσοκομείο. Με θέα από το παράθυρό του, βλέπαμε την πόλη που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ήταν πάλι σπίτι, με τον φίλο του Σωκράτη στο πλευρό του.
Ας τον γιορτάσουμε κουβαλώντας την ανπυροσβεστική αγάπη του για τη ζωή-την αιώνια ζωή του. Καθώς υπογράφουμε αυτή την τελευταία φορά, ας κλείσουμε με τα λόγια του Γιώργου. Ας είναι η αγάπη του συντροφιά μας-η αγάπη του να είναι η συντροφιά μας.
Ένα, δύο, τρία…..γεια σας! (Yiasas!)
Λόγω κυβερνητικών οδηγιών για τις δημόσιες συγκεντρώσεις, η εξόδιος ακολουθία στο St Ο Thomas και η ταφή στο νεκροταφείο Locustwood στο Cherry Hill, NJ, θα είναι ιδιωτικοί.
Αντί των λουλουδιών, η οικογένεια ζητά να γίνουν δωρεές στον Άγιο. Ταμείο Κτιρίου Θωμάς (https://goc-stthomas.com/donations/, Διεύθυνση: Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίου Θωμά, 615 Mercer St., Cherry Hill, N

========================================================================================

Συλληπητηρια στην οικογενεια του . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου