SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ρεπορταζ σχετικα με τις ανεμογεννητριες στην Λακωνια


Το ρεπορτάζ για τη συνάντηση του Σαββάτου, στην οποία είχε προσκληθεί και η Ομοσπονδία...



ΣΤΟ ΣτΕ προσφεύγουν οι Μανιάτες για τις Α/Γ

Στο Συμβούλιο της επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση περίπου 50 ανεμογεννητριών στον τόπο τους αποφάσισαν να προσφύγουν οι Σύλλογοι και τα Τοπικά Διαμερίσματα της Μάνης , κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τοΣάββατο, 28 Απριλίου, στον Πειραιά, και οργανώθηκε από τον εξωραϊστικό και πολιτιστικό Σύλλογο Γερολιμενιωτών «Η ΑΡΜΕΝΟΠΕΤΡΑ» 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως ομιλητής ο περιβαλλοντολόγος, Αλέξανδρος Μαβής (Δίκτυο Αιγαίου), ο οποίος ενημέρωσε με απλό και κατανοητό τρόπο τους παρισταμένους για το οικονομικώς ασύμφορο αλλά και καταστροφικό για το Περιβάλλον και το οικοσύστημα, της εγκατάστασης Α/Γ, απαντώντας και σε ερωτήσεις του κοινού. Επίσης, παραβρέθηκε και ο κ. Αντώνης Κανδηράκης, γνωστός για τους αγώνες του κατά της εγκατάστασης Α/Γ στον Ζάρακα, ο οποίος επεσήμανε εκτός των άλλων και το παράνομον της σχετικής απόφασης του ΥΠΕΚΑ για τη Μάνη, επικεντρώνοντας στην ελλιπή μελέτη της Ορνιθολογικής Εταιρείας περί μη ύπαρξης στη Μάνη καταγεγραμμένων σπάνιων και απειλούμενων ειδών, όπως ο σπιτζαετός και ο φιδαετός. Θέση κατά των Α/Γ στη Μάνη πήρε και ο –καταγόμενος από τη Μάνη- πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Πουλοκέφαλος. Ωστόσο, αντιδράσεις προκάλεσε η θέση που αρχικώς εξέφρασε ότι «ανεμογεννήτριες δεν πρέπει να εγκατασταθούν στη Μάνη, περιοχή με τέτοια ιστορία και τέτοιο τοπίο. Ας μπουν ό,που αλλού θέλουν…». Όπως υπογράμμισε σχολιάζοντας ο Αλέξανδρος Μαβής, αυτή είναι μια θέση που φανερώνει μη υγιή τοπικισμό και σε τελική ανάλυση δεν μπορεί να σταθεί λογικά,  καθότι το ίδιο μπορεί να υποστηριχθεί και για το σπάνιο τοπίο των Κυκλάδων ή το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της Κρήτης. Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, Χρόνης Περιβολάρης, με συνέπεια ο κ. Πουλοκέφαλος να επαναδιατυπώσει τη θέση του, τονίζοντας ότι η τοποθέτηση Α/Γ θα πρέπει να αποφασίζεται σε κάθε περίπτωση βάσει σοβαρών και εξαιρετικά αυστηρών κριτηρίων. 
Νωρίτερα, ο κ. Περιβολάρης είχε αναφερθεί στις εξελίξεις στα Βάτικα, τα ψηφίσματα των λαϊκών συνελεύσεων και την πρόθεση του Δήμου να θέσει το θέμα σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να παρθεί αρνητική απόφαση για την εγκατάσταση Α/Γ στον τόπο μας, ενώ σημειώθηκε ότι πρόθεση και των δύο πλευρών (Βατίκων – Μάνης) είναι ο συντονισμός της δράσης κατά της εγκατάστασης Α/Γ και στα δύο ιστορικά ακρωτήρια της Λακωνικής. 
Την Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, πλην του νομικού συμβούλου, Χρόνη Περιβολάρη, εκπροσώπησε και το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, Καλλιόπη Λιβανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου