SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η Σπάρτη κινητοποιείται και λέει όχι στα Χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο!///// Απο το NOTOSPRESS

Η Σπάρτη κινητοποιείται και λέει όχι στα Χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο!



16 Ιουν 14:24    Γράφει ο Γιάννης Μητράκος
ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 και με ώρα έναρξης την 8η εσπερινή, η ενημερωτική εκδήλωση της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», για τη σχεδιαζόμενη εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά  πάνω σε ειδικά διασκευασμένο πλοίο
του ναυτικού των ΗΠΑ, στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης! Παρά το γεγονός ότι η μέρα ήταν εργάσιμη και άρχιζε το Μουντιάλ της Βραζιλίας, συγκεντρώθηκαν περίπου διακόσιοι πενήντα ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας για να παρακολουθήσουν την ομιλία του καθηγητή υδρολογίας του ΤΕΙ Αθηνών κ. Βαγγέλη Πισσία, ο οποίος πρωτοστατεί στις κινήσεις εναντίον της εφαρμογής της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων εν πλω, επειδή κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός πολύ σοβαρού τεχνικού ατυχήματος, που θα κοστίσει ανεπανόρθωτα στο μεσογειακό θαλάσσιο οικοσύστημα και στους λαούς των παραθαλάσσιων χωρών.
Στην αρχή της εκδήλωσης έκανε μια γενικού τύπου τοποθέτηση ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛ Κυριάκος Μιχαλακάκος για να υπενθυμίσει ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της Μεσογείου Θαλάσσης, η οποία από χρόνια δέχεται βάρβαρη ρύπανση από πετρελαιοειδή, φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα, βιομηχανικά απόβλητα, βοθρολύματα κλπ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος ως εκπρόσωπος του νεοκλεγέντος Δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ Παναγιώτης Κουμουνδούρος. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης υιοθέτησε πλήρως το ψήφισμα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για τα χημικά όπλα της Συρίας  και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στους διοργανωτές της συγκέντρωσης.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο ΟΙΚΟΣΥΛ έχει ασχοληθεί με το μείζον πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών από της ιδρύσεώς του (1989) και γι’ αυτό  ήταν ένας από τους βασικούς συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, συμμετέχοντας στο σχήμα της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου