SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του μεταφέρει............

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του μεταφέρει στους Βουλευτές του νομού τα συμπεράσματα και τις απόψεις των δημοτών σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ύστερα από ανοιχτή συζήτηση που οργάνωσε ο Δήμος στα Παπαδιάνικα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013. Δείτε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



κ.κ.  Βουλευτές,
Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη  στα Παπαδιάνικα,(13-11-2013) με θέμα «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων-Φορολογία Αγροτεμαχίων», εκφράσθηκε καθολικά η αντίθεση των παρευρισκομένων για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος ξεκίνησε σαν έκτακτος φόρος (χαράτσι) και καθιερώνεται ως μόνιμος, ενσωματώνοντας και τους άλλους φόρους στα ακίνητα.
Καθολική ήταν η αντίθεση για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, καθώς και για τους επιμέρους συντελεστές υπολογισμού της.
Επίσης από όλους τονίσθηκε η αναγκαιότητα μείωσης των Αντικειμενικών Αξιών.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι είναι άδικη κάθε άλλη φορολογία, πλην αυτής που βασίζεται σε ότι αποφέρει εισόδημα.
Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει σχεδόν όλοι οι Δημότες μου, όπως προκύπτει από πολλές συζητήσεις και επαφές.
Αμφισβητήθηκε από εμένα εκτός των άλλων, και το ύψος του ποσού των 2,9 ευρώ που προσδοκά η κυβέρνηση να εισπράξει από τον ΕΝΦΑ, διότι θεωρώ ότι είναι εντελώς αντιαναπτυξιακό. Με αυτό τον τρόπο θα καταστραφεί εντελώς η αξία της ακίνητης περιουσίας και η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, θα έπρεπε η κυβέρνηση το ποσό αυτό να το καλύψει με άλλους τρόπους, έστω και με δανεισμό.
Περιμένουμε από εσάς να μεταφέρετε τη δυσαρέσκεια των δημοτών, καθώς και να παρέμβετε ανάλογα κατά τη διαδικασία κατάρτισης του νόμου και της ψήφισής του.
 
         
Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Ηρακλής Τριχείλης 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου