SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ύστατη προσπάθεια για την αποτροπή «κραχ» στη Δημόσια Υγεία της Λακωνίας////Απο το notospress

Ύστατη προσπάθεια για την αποτροπή «κραχ» στη Δημόσια Υγεία της Λακωνίας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κατά της υπολειτουργίας των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων



18 Δεκ 07:16    ΣΠΑΡΤΗ. Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι γιατροί της Λακωνίας, οι οποίοι μέσω του Ιατρικού Συλλόγου του νομού, αναλαμβάνουν μια από τις τελευταίες προσπάθειες για διάσωση του Συστήματος Δημόσιας Υγείας το οποίο απειλείται με πλήρη κατάρρευση, λόγω των σοβαρών ελλείψεων και της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων. Οι γιατροί διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας-συζήτηση την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ στο αμφιθέατρου του Πανεπιστημίου Σπάρτης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους τους γιατρούς, νοσηλευτές,  τοπικούς φορείς, συλλόγους και πολίτες να υψώσουν κοινή φωνή κατά της υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Αναλυτικά, ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας τονίζει:
«Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σπάρτης  και η μόνιμη υποστελέχωση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Μολάων με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τμημάτων ή κλινικών, την αναγκαστική ως εκ τούτου διακομιδή ασθενών σε άλλα γειτονικά Νοσοκομεία και την αύξηση των  κινδύνων και της ταλαιπωρίας των πολιτών –ασθενών προφανώς δεν αφήνουν αδιάφορο τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας.

Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε ένα σύστημα υγείας  που καλύπτει τόσο την ασθένεια όσο και την πρόληψή της. Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από τις επιταγές του ΔΝΤ και να καλύπτει τις όποιες ανεπάρκειές  της στη βάση του εθελοντισμού και των απλήρωτων εργαζόμενων επιστημόνων.

Οι πολίτες της Λακωνίας πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των Νοσηλευτικών Μονάδων της Λακωνίας αλλά και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Λακωνίας  και να απαιτήσουν ουσιαστικές  και άμεσες λύσεις και όχι εικονικούς χάρτες Υγείας καταρτισμένους σε γραφεία μακριά από τη ζοφερή πραγματικότητα.

Όταν ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση της διαθεσιμότητας για το χώρο της Υγείας , ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας μπορεί μόνο να δηλώσει ότι στην υγειονομική κάλυψη του Νομού όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά οι ελλείψεις κυρίως σε έμψυχο αλλά και άψυχο υλικό, αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού χρόνων, χωρίς μελέτη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, και με προϋπολογισμό υγείας που υπολείπεται της βιωσιμότητας του Συστήματος Υγείας έχει ως στόχο μόνο  την ικανοποίηση των αριθμών που επιβάλλει η Τρόϊκα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ,ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ « ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου